NOVOSTI

Prepoznajte 5 znakova osjetljivosti kože

Osjetljiva koža ne poznaje granice i pojavljuje se kod svih tipova kože: suhe, masne i mješovite. Imati osjetljivu kožu cjeloživotni je izazov. Niste sami. Zapravo, 70 % nas priznaje da ima kožu sklonu isušivanju, iritacijama, upalama ili neželjenim reakcijama. Od kemijski nadražujućih tvari do uvjeta iz okoliša, hormonalnih promjena, stresa, čak i prehrane, mnogi čimbenici mogu potaknuti ili pogoršati osjetljivost kože.

No ako su potrebe kože jedinstvene i osobne, kako prepoznati osjetljivu kožu da bismo mogli odabrati prave proizvode? Stručnjaci za razvoj Cetaphila savjetovali su se s dermatolozima kako bismo prepoznali 5 znakova osjetljivosti kože i olakšali vam izbor.

Prepoznavanje 5 znakova osjetljivosti kože

  1. Oslabljena barijera kože

Osobe s osjetljivošću kože često imaju tanji ili oštećeni zaštitni sloj kože koji omogućuje prodor nadražujućih tvari i lakše gubljenje vlage. To vjerojatno nije nešto što ćete vidjeti, ali ćete osjetiti. Ako ste skloni osjećaju nelagode, poput žarenja ili peckanja, prilikom korištenja proizvoda koji nisu namijenjeni osjetljivoj koži, velika je vjerojatnost da imate oštećenu ili krhku barijeru kože.

  1. Iritacija

Crvenilo, svrbež, peckanje, žarenje; osjetljiva koža može biti podložna svim vrstama neugodnih osjeta. Iritacija je jedan od najčešće prijavljenih i najneugodnijih znakova osjetljive kože. Ponekad ćete ju vidjeti, a ponekad osjetiti, no u svakom slučaju, poželjet ćete ju izbjeći i umiriti odabirom pravog proizvoda za svoju osjetljivu kožu.

  1. Grubost

Tekstura kože koja je perutava, beživotna, neujednačenog tena vidljivi je znak osjetljive kože. Takve nepravilnosti utječu na cjelokupnu kvalitetu kože i mogu dovesti do osjećaja nelagode i nezadovoljstva izgledom. Izraženija grubost se obično povezuje sa suhoćom kože.

  1. Zategnutost

Osjećaj da je koža zategnuta i napeta osjećaj je koji osobe s osjetljivom kožom vrlo dobro poznaju. Zategnutost je pokazatelj da vašoj koži nedostaje vlage i hidratacije te osjećate nelagodu ako se pravilno ne njegujete.

  1. Suhoća

Suha koža obično je kako vidljivi tako i osjetilni pokazatelj osjetljivosti kože. Prati je oslabljena barijera kože i smanjena zaštitna funkcija kože što omogućuje gubitak još više vlage. Pravi proizvodi za osjetljivu kožu i hidratacija mogu pomoći vratiti koži vlažnost.

Cetaphil štiti od 5 znakova osjetljivosti kože

Cetaphil linija nježnih proizvoda za čišćenje i hranjivih hidratantnih proizvoda podržava prirodnu barijeru kože te istovremeno pojačava hidrataciju kože i umiruje osjetljivost.

Znanstveno formuliran koristeći prirodne sastojke poput umirujućeg provitamina B5 i hranjivih lipida poput shea maslaca, ulja sjemenki suncokreta i bademovog ulja, Cetaphil vam može pomoći u preuzimanju kontrole nad potrebama vaše osjetljive kože.

Gotovo 75 godina Cetaphil radi s dermatolozima i zdravstvenim djelatnicima na razvoju i ispitivanju svojih proizvoda. Strogim kliničkim ispitivanjem (koje uključuje više od 15 000 osoba) Cetaphilovi nježni proizvodi za čišćenje i hidrataciju podržavaju prirodnu barijeru kože i njezinu hidrataciju dokazanom učinkovitošću kako bi vam pomogli u borbi protiv 5 znakova osjetljivosti kože.

Cetaphil čistači nježno i djelotvorno čiste bez isušivanja kože i remećenja funkcije kožne barijere dok Cetaphil hidratantne kreme i losioni intenzivno hidratiziraju i održavaju vlažnost kože tijekom 24h.

Isprobajte Cetaphil saveznike za borbu protiv 5 znakova osjetljivosti kože.

 

Ostale novosti

1920x1280

Anti-aging koji ujedinjuje snagu i prirodnost

Shooting Embryolisse campagne

Ružičasti sjaj briše znakove umora s Vašeg lica. Saznajte kako…

Untitled

Kultni brend Embryolisse konačno dostupan i u Hrvatskoj

avdalyan-DQjWG8NBGWg-unsplash2

Eksfolijacija osjetljive kože lica

amir-taheri-EybTQXnOqCo-unsplash1

Pravo vrijeme za antiage

alex-sheldon-MRF_hZYCTPI-unsplash1

Kada crvenilo na licu preuzme kontrolu

ben-scott-tWb7IsL9CnY-unsplash1

Izazovi neujednačene kože s promjenama u pigmentaciji

GroupA_Final_Re1

Nova vizija zdrave kože

nikita-shirokov-v2RUpFTS3mo-unsplash1

Važnost preventivnog pregleda madeža

Vaše ruke su nepobjedive

Uz Excipial Vaše ruke su nepobjedive